hannahhoek.reismee.nl

La première journée

Vandaag was de eerste hele dag na mijn aankomst in Parijs. Op het station stond Florence op me te wachten met een bordje 'Hannah', ze was vanaf het eerste moment heel erg aardig dus dat gaf me wel een goed gevoel over de komende tijd. Buiten hebben we bijna een uur gewacht op onze taxi (heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien trouwens), maar uiteindelijk kwamen we aan bij het appartement van het gezin. Voordat ik naar binnen kwam werd ik al gelijk omhelst door Joséphine, het jongste meisje, en daarna door camille en arthur, het zijn alledrie hele leuke kinderen, maar allemaal wel op een verschillende manier. Joséphine is het adhdtje, arthur een verlegen grappig jongentje en camille is heel lief en creatief;p Joséphine gaf me gelijk een rondleiding door het huis; Van binnen zag het er nog mooier uit dan ik dacht, ze hebben overal hoge plafonds en van die klassieke deuren. Toen ik op mijn slaapkamer kwam kon mn geluk niet op, er stond precies hetzelfde bed als op mijn eigen slaapkamer thuis, dus ik heb die nacht heeerlijk geslapen, (vanavond denk ik ook want ik ben très fatigués!) Dan nu over vandaag: Ik mocht uitslapen, maar aangezien het om 05;00 uur al 50 graden was in mijn kamer;p lukte dat niet helemaal. Ik heb namelijk nog geen raam dat open kan, ze komen 'm volgende week maken. Dus ik was tegelijk met cammille en florence au petit déjeuner. De dag kwam heel langzaam op gang, eerst gingen Patrick en Camille naar de tennisclub om te zwemmen (daar vertel ik zo nog iets over) en daarna brachten florence en ik de rest naar het zwembad. *Dat zwembad is dus op 'dé' tennisclub van parijs, maar om er te komen moet je door een bos waar allemaal prostituees, hoerenlopers, pooiers én potloodventers zijn! hahaha, en het stormde vanavond dus maar dat weerhield de hoerenlopers er niet van toch even langs 'te wippen'.Toen iedereen bij 't zwembad lag, gingen wij met zijn tweeen naar de Ikea! jeeee! We zijn daar ongeveer 4 uur geweest haha en het was heel leuk, ik heb een nieuwe lamp op mn kamer en een heel hip schilderij. Morgen ga ik de kastjes in elkaar zetten (a) en gaan we de gordijnen ophangen. We hadden de hele auto vol zitten, met drie tapijten, acht gordijnen, drie lampen, een schilderij, kleerhangers, een kast voor de cd's, een kast voor Patrick en nog veeeel meer. Toen we terugkamen en alles naar boven hadden gebracht (dat is dan wel weer een beetje jammer met een lift voor maximaal 3 personen) gingen we snel de rest ophalen bij het zwembad en daarna zijn we uiteten geweest met het gezin en de ouders en oma van Patrick. Die waren heel erg leuk en aardig, ik moest ze gelijk met Tu aanspreken. De overgrootmoeder van camille, arthur en joséphine was er dus ook, en zij is al 93! We hebben lekkere crêpes gegeten in het restaurant, halverwege vielen alle kinderen in slaap.

Dat was het voor vandaag, ik vond het een heel geslaagde eerste dag.

Bisou

Pappa

Hoi TT,
Ik heb met veel interesse jouw eerste ervaringen gelezen. Heel leuk dat je zo'n plezierig entree hebt gehad in the family! Ik was echt "epate"(accenten ontbreken!) toen ik las dat je al mocht tutoyeren. Gewoonlijk zijn Fransen nogal formeel in het begin van de kennismaking vandaar. Ook vond ik het erg leuk dat de kindjes zo enthousiast waren. Vooral met hen moet je de komende tijd optrekken, dus is het belangrijk dat ze je mogen.
Ten slotte, vind ik dat je een leuke schrijfstijl hebt! Ik zal je met veel belangstelling blijven volgen. Heel veel xxxxxxxxxx Pappa.:)

lisa engin

haai hannie, ik zie dat je het nu al heel erg naar je zin hebt.. daar ben ik zooo blij om! is nog steeds wel een raar idee hoor jij zit daar in paris en ik hier hihi! maar ik ga je zeker volgen want ik ben heel nieuwschierig naar wat je allemaal nog gaat meemaken haha! doe het rustig aan en zou je mij een nummer willen sturen waarop ik je kan bereiken kunnen we nog een keer bellen. Spreek je snel schatje xxx lisa

de Maaswinkeltjes

Hoi Hannah, Wat een belevingen voor de eerste dag. Gelukkig ben je wel wat gewend. Fijn dat je zo´n leuk gezin getroffen hebt. Heel veel plezier en we blijven je natuurlijk volgen. groetjes en kusjes André, Jeannette, Iris en Anne.